Sport/Darts
803168649
Darts

Ook Wright en Price naar halve finales WK darts

Peter Wright

Peter Wright

LONDEN - Peter Wright heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finale van het WK darts.

Peter Wright

Peter Wright

De 49-jarige Schot rekende in Alexandra Palace in acht sets af met Luke Humphries, de regerend jeugdwereldkampioen uit Engeland: 5-3.

Wright had een dag eerder darter Jeffrey de Zwaan zien terugkomen tot 3-3 in sets, waarna een zevende set de beslissing moest brengen. Ook tegen Humphries zag ’Snakebite’ zijn tegenstander terugkomen na een 4-1 voorsprong. De 24-jarige Engelsman won zes legs op rij en naderde tot 4-3 in sets. Dichterbij liet Wright hem echter niet meer komen. Hij pakte de achtste set door 25 uit te gooien.

Wright startte net als een dag eerder tegen De Zwaan sterk. Hij gooide de tweede leg uit met 170. De Schot zat na vijf sets op een gemiddelde van 110 met drie pijlen en kwam uiteindelijk tot een mooi gemiddelde van 105,86 punten. Hij gooide twaalf keer de maximale score van 180.

In de halve finale speelt Wright tegen Gerwyn Price, die met 5-1 te sterk was voor Glen Durrant. ’Snakebite’ kwam twee keer eerder zo ver op het WK. In 2014 verloor hij de finale van Michael van Gerwen, die toen zijn eerste van drie wereldtitels veroverde. In 2017 moest de Schot het in de halve finale afleggen tegen zijn landgenoot Gary Anderson.

Eerder op de middag plaatste ook Nathan Aspinall zich voor de laatste vier. Hij versloeg Dimitri Van den Bergh met 5-3. Michael van Gerwen was met 5-2 te sterk voor Darius Labanauskas.