Sport/Autosport
8038
Autosport

De mooiste acties uit de Grand Prix van Brazilië bij elkaar

Bekijk de waanzinnige P3 van Verstappen terug

Max Verstappen in actie.

Max Verstappen in actie.

De spectaculaire Grand Prix van Brazilië, met als hoogtepunt de inhaalrace van Max Verstappen, is nu voor iedereen online terug te kijken als samenvatting.

Max Verstappen in actie.

Max Verstappen in actie.

Op de beelden is duidelijk te zien waarom de 19-jarige Limburger tot 'Driver of the Day' is verkozen. Al bij de eerste raceronde (ronde 7) na de start achter de safety car pakte Verstappen de derde plek van Kimi Räikkönen (Ferrari) af.

In ronde 32 moest ook Nico Rosberg van Mercedes eraan geloven na een herstart en kwam de Nederlander op P2 terecht. Die raakte hij wel bijna kwijt in de 38e ronde, toen Verstappen met een ongelofelijke redding maar nét zijn bolide uit de vangrail wist te houden.

Met iets meer dan vijftien ronden te gaan realiseerde de coureur van Red Bull Racing dat hij op intermediate-banden niet goed door kon in de regen, dus maakte hij nóg een pitstop om regenbanden te halen. Daarop begon hij aan een huzarenstukje: vanaf P16 stoomde hij op tot aan de derde plek.

Dat Lewis Hamilton voor teamgenoot Rosberg van start tot finish de wedstrijd leidde en dus won, lijkt haast een voetnoot in deze race.

Bekijk de officiële herhaling van de Grand Prix van Brazilië hier.