Nieuws/Sport
804076
Sport

'Geef Neres paar duels de kans bij Ajax'

David Neres met Ajax-coach Marcel Keizer.

David Neres met Ajax-coach Marcel Keizer.

Met twee treffers tegen SC Heerenveen (0-4) zorgde David Neres (tijdelijk) voor rust bij Ajax. De Braziliaan van twaalf miljoen lijkt meer en meer zijn draai te vinden in Amsterdam en is inmiddels de meest effectieve buitenspeler, die Marcel Keizer tot zijn beschikking heeft. "Een paar duels op rij de kans geven”, vindt Bryan Roy.

David Neres met Ajax-coach Marcel Keizer.

David Neres met Ajax-coach Marcel Keizer.

Roy is enthousiast over de miljoenenaankoop. "Als hij mentaal goed in elkaar steekt, gaat hij het maken in Amsterdam. In het begin vond ik dat hij de bal te dicht bij zich hield en te veel balaanrakingen nodig had. Nu drijft hij beter met de bal, waardoor hij meer snelheid maakt en makkelijker passeert. En David kan scoren. Dat maakt hem waardevol.”

Rendement

Voormalig linksbuiten Roy denkt dat Neres aan vijftien goals kan komen. "We vergeten dat hij uit een heel andere cultuur komt. Volgens mij begint hij zijn plek te vinden. En als Marcel dat op de trainingen ook ziet, zou ik hem de komende wedstrijden het vertrouwen geven. Het gaat om rendement en dat heeft David.”

LEES OOK: 'Neres alleen in thuiswedstrijden Ajax opstellen' 

David Neres scoort tegen sc Heerenveen.

David Neres scoort tegen sc Heerenveen.

En dat is volgens Roy knap. "Hoe Ajax op dit moment opbouwt, is een drama voor een buitenspeler. Tel maar eens hoe vaak de aanvallende middenvelders met hun gezicht naar het doel van de tegenstander staan als ze in balbezit komen. Veel te weinig. Overigens vind ik ook dat de buitenspelers niet diep genoeg staan, maar dat is een kwestie van inzicht.”

Lees HIER het gehele verhaal over de aanval van Ajax.