Sport/Autosport
8057
Autosport

Duitser won 22 jaar geleden eerste F1-wereldkampioenschap

Michael Schumacher nu officieel 'aanwezig' op social media

Michael Schumacher.

Michael Schumacher.

De naasten van Michael Schumacher hebben namens de oud-Formule 1-coureur een officieel Instagram-account opgezet, in navolging van een recent opgetuigde Facebook-pagina.

Michael Schumacher.

Michael Schumacher.

Tegelijk met het afgelopen Grand Prix-weekeinde in Brazilië verscheen het officiële Instagram-account van de zevenvoudig wereldkampioen online. Het feit dat de Duitser op 13 november 1994 zijn eerste wereldtitel veroverde, werd als gelegenheid aangegrepen om 22 jaar later 'herinneringen te delen', zo staat geschreven.

Ook op Facebook is Schumacher pas sinds eind oktober 'actief' met een eigen fanpagina. Een YouTube-kanaal bestaat al sinds begin december 2013, zonder recente activiteit. Het officiële Twitter-account, zoals gecommuniceerd op de website van Schumacher, toont geen tweets.

Signalen

De medische situatie van Schumacher is nog altijd onduidelijk. Op 29 december 2013 liep hij ernstig hoofdletsel op door een ski-ongeluk, waarna hij langdurig in coma lag. Informatie over de huidige stand van zaken is er nauwelijks, al stelde zijn voormalige ingenieur Ross Brawn wel dat er sprake is van 'bemoedigende signalen.'

Schumachers zoon Mick werd dit jaar tweede in het Italiaanse en Duitse kampioenschap Formule 4. De kans bestaat dat hij in 2017 promoveert naar de Formule 3, waarin ook Max Verstappen heeft geracet op weg naar de Formule 1.