Nieuws/Sport
807029
Sport

Agüero weer fit na ongeval in Amsterdamse taxi

Sergio Agüero

Sergio Agüero

MANCHESTER - Sergio Agüero maakt wellicht zaterdag alweer zijn rentree bij Manchester City. Trainer Pep Guardiola overweegt zijn spits weer op te stellen tijdens de thuiswedstrijd tegen Stoke City. ,,Hij deed het de laatste trainingen best goed'', zei de oefenmeester. ,,Misschien dat hij alweer kan spelen.''

Sergio Agüero

Sergio Agüero

Agüero brak nog maar twee weken geleden een rib bij een taxi-ongeluk in Amsterdam. De Argentijn was eind vorige maand naar Nederland gekomen om een concert van de Colombiaanse zanger Maluma bij te wonen. Na afloop nam hij een taxi naar de luchthaven, maar die reed onderweg vol op een verkeerspaal.

De vrees bestond dat Agüero misschien wel langer dan een maand aan de kant zou staan. De 29-jarige Argentijn kreeg afgelopen dinsdag al groen licht om te trainen. Zonder Agüero, die in zes competitieduels zes doelpunten maakte, won Manchester City kort voor de interlandperiode van Chelsea (0-1).

Agüero heeft nog één doelpunt nodig om Eric Brook te evenaren als topscorer aller tijden van City. Hij staat nu op 176 doelpunten, Brook is al 78 jaar recordhouder met 177 goals.