Sport/Voetbal
807144162
Voetbal

Sparta heeft geen kind aan RKC

Mohamed Rayhi viert een van de treffers.

Mohamed Rayhi viert een van de treffers.

ROTTERDAM - Na een paar moeizame weken heeft Sparta Rotterdam weer gewonnen. De formatie van coach Henk Fraser, die uit de laatste drie duels slechts 1 punt haalde, versloeg op eigen veld RKC Waalwijk, 4-0.

Mohamed Rayhi viert een van de treffers.

Mohamed Rayhi viert een van de treffers.

De Brabanders hebben bij hun rentree in de eredivisie vooralsnog niet meer bereikt dan één gelijkspel.

Na een kwartier kwam Sparta op 1-0. Bryan Smeets scoorde, na een voorzet van Halil Dervisoglu. Vlak voor rust liepen de Rotterdammers verder uit. Ragnar Ache kopte raak, na mooi voorbereidend werk van Abdou Harroui.

De thuisclub kreeg in de eerste fase meer kansen. Dervisoglu had al voor de openingstreffer op de paal geschoten. De Waalwijkse keeper Etienne Vaessen redde bij een inzet van Dirk Abels. Aan de andere kant liet RKC zich niet geheel onbetuigd. Zo waren er mogelijkheden voor Stanley Elbers en Stijn Spierings, die beiden naast schoten.

In de tweede helft liep Sparta snel verder uit. In de 48e minuut kopte Dervisoglu raak na een voorzet van Ache. Mohamed Rayi zorgde voor nummer vier, na een mooie aanval via Smeets en Harroui.

Het laatste 'resultaat' van Sparta dateerde van eind augustus, 2-2 bij PEC Zwolle. Daarna waren er nederlagen tegen Ajax en AZ.