Sport/Voetbal
807425523
Voetbal

FC Utrecht-trainer René Hake houdt vast aan keeper Eric Oelschlägel

Eric Oelschlägel

Eric Oelschlägel

UTRECHT - Hoewel Maarten Paes inmiddels volledig is hersteld van de hersenschudding die hij medio december opliep in de bekerwedstrijd tegen Ajax, behoudt de Duitse doelman Eric Oelschlägel zijn plaats onder de lat bij FC Utrecht.

Eric Oelschlägel

Eric Oelschlägel

„Oelschlägel heeft het goed gedaan. Hij straalt ook een bepaalde rust uit. Hij heeft een stoïcijnse en betrouwbare indruk achtergelaten. Er is voor mij geen reden om te veranderen”, aldus Hake.

Het is voor Paes de tweede keer dit seizoen dat hij zijn basisplaats kwijtraakt door fysieke malheur. Eerder werd de doelman getroffen door corona en besloot de toenmalige FC Utrecht-trainer John van den Brom om vast te houden aan Thijmen Nijhuis, toen Paes weer hersteld was.

Na het vertrek van Van den Brom koos Hake weer voor Paes, maar die moet nu de oorspronkelijk als derde doelman binnengehaalde Oelschlägel voor zich dulden. „Dat zijn dingen die kunnen gebeuren. Het is voor hem heel vervelend. Dat begrijp ik, maar dat hoort ook bij het leven. Dit keer was het door een ongeluk. De protocollen schrijven voor dat je bepaalde processen moet volgen, voordat je weer aan de bak mag. In de tussentijd hebben we een aantal wedstrijden gespeeld, waarin Eric een goede indruk heeft gemaakt. Voor ons is er geen aanleiding om dat te veranderen.”

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd