Sport/Tennis
807439499
Tennis

Spanjaard verslaat Amerikaan John Isner in twee sets

Titelverdediger Rafael Nadal moeiteloos door naar achtste finales Rome

Focus bij Rafael Nadal voor een service.

Focus bij Rafael Nadal voor een service.

Titelverdediger Rafael Nadal heeft zich ten koste van de Amerikaan John Isner geplaatst voor de achtste finales van het masterstoernooi in Rome. Het werd in iets meer dan een uur en een kwartier 6-3 6-1 voor de Spaanse tennisser, die in de derde ronde de Canadees Denis Shapovalov treft.

Focus bij Rafael Nadal voor een service.

Focus bij Rafael Nadal voor een service.

„Ik zal beter moeten spelen dan ik vandaag deed, maar dit is een mooie overwinning na er een tijdje uit te zijn geweest”, zei Nadal, die weer op de weg terug is na een ribblessure. „Morgen is er weer een nieuwe kans tegen een van de beste spelers van de wereld.”

Vorige week werd Nadal in de achtste finales van het masterstoernooi in Madrid nog uitgeschakeld door zijn landgenoot Carlos Alcaraz. De 19-jarige revelatie meldde zich vanwege een enkelblessure af voor het toernooi in Rome. Hij richt zich volledig op Roland Garros.

De 35-jarige Nadal won het toernooi van Rome al tien keer. Vorig jaar versloeg hij in de finale de Serviër Novak Djokovic.

Eerder plaatste Alexander Zverev, de mondiale nummer 3, zich al voor de achtste finales in Rome. De Duitser versloeg de Argentijnse qualifier Sebastian Báez met 7-6 (6) en 6-3.

Bij de vrouwen plaatste de Amerikaanse Coco Gauff zich woensdagmiddag voor de achtste finales in Rome. De mondiale nummer 15 versloeg haar landgenote Madison Brengle: 6-2 6-4. Karolina Pliskova, die in 2019 het masterstoernooi van Rome op haar naam schreef, verloor van de Zwitserse Jil Tiechmann en is uitgeschakeld. Het werd 6-2, 4-6, 6-4 voor Tiechmann.