Nieuws/Sport
807810
Sport

'Emotionele' Robben maakt indruk op Heynckes

Jupp Heynckes

Jupp Heynckes

Arjen Robben staat er meteen goed op bij de nieuwe Bayern München-trainer Jupp Heynckes.

Jupp Heynckes

Jupp Heynckes

Heynckes, opvolger van de ontslagen Carlo Ancelotti, kreeg op de persconferentie in aanloop naar het Bundesliga-treffen met Freiburg van zaterdag vragen over de leeftijd van sterspelers Robben (33) en Franck Ribery (34).

"De leeftijd speelt geen rol", aldus de 72-jarige Heynckes, die tussen 2011 en 2013 ook al met het duo werkte bij Bayern. "Het gaat voor mij om fitheid, professionaliteit en motivatie. De emotie van Robben tijdens de interland heb ik lange tijd niet gezien. Dat toont aan dat het vuur nog bij hem brandt."

Robben had tranen in zijn ogen toen het Nederlandse volkslied werd gespeeld voor aanvang van het WK-kwalificatieduel tussen Oranje en Zweden. De aanvaller tekende voor beide doelpunten in de 2-0 zege en met nam na zijn tweede ging hij flink uit zijn dak. Na de wedstrijd, en het definitief mislopen van het WK in Rusland, kondigde Robben zijn afscheid bij Oranje aan. 

Heynckes heeft het idee dat zijn aanwezigheid in München al direct effect heeft: "De spelers hebben weer plezier in hun werk. Ze zeggen allemaal dat de sfeer heel goed is."

Bayern kende onder Ancelotti een teleurstellende start en heeft na 7 wedstrijden al 5 punten achterstand op koploper Borussia Dortmund van trainer Peter Bosz.