Sport/Wielrennen
808234
Wielrennen

'Lange dagen met veel pijn voor Jan Bakelants'

Jan Bakelants

Jan Bakelants

De bijzonder onfortuinlijke wielrenner Jan Bakelants gaat vrijdagmiddag eindelijk onder het mes in het Universitair Ziekenhuis in Leuven. "Het zijn lange dagen geweest, met veel pijn", zegt de manager van de Belg over de renner die bij een val in de Ronde van Lombardije afgelopen zaterdag onder meer een instabiele breuk in een ruggenwervel opliep. 

Jan Bakelants

Jan Bakelants

"Jan heeft de voorbije dagen natuurlijk veel moeten stilliggen", aldus manager Dries Smets tegen Sporza. "Dat was geen aangename situatie. Door de medicatie was hij ook nog eens versuft en slaperig. Maar het belangrijkste was dat de pijn onder controle bleef, waardoor het toch iets draaglijker werd."

"De operatie van vandaag moet gebeuren. Jan heeft veel pijn aan zijn ribben, maar een onstabiele ruggenwervel is nog iets anders. Die wervel moet vastgezet worden." 

Over de toekomst van Bakelants kon Smets nog niet veel zeggen: "Het is de bedoeling om terug te keren als wielrenner, maar het is te vroeg om daar een datum op te plakken. Eigenlijk hebben we over het vervolg van zijn carrière nog niet gesproken. Zijn verzorging is momenteel het belangrijkste. Dat hij nu in handen is van specialisten geeft Jan moed. Er komt licht aan het einde van de tunnel."