Sport/Autosport
808353767
Autosport

Snelste tijd productieve Max Verstappen in laatste training

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Max Verstappen heeft wat vertrouwen getankt tijdens de afsluitende vrije training voor de Grand Prix van Frankrijk. De WK-leider zette de snelste tijd neer in die sessie richting de kwalificatie, die zaterdag om 16.00 uur begint.

Max Verstappen.

Max Verstappen.

Op de zachtste band ging Verstappen rond in 1.32,272. Hij was daarmee ruim drie tienden van een seconde sneller dan Carlos Sainz. Diens Ferrari-teamgenoot Charles Leclerc noteerde de derde tijd, op liefst zes tienden van Verstappen.

Leclerc – winnaar van de laatste race in Oostenrijk – klaagde aan het einde van de training over de staat van zijn banden. Eerder spinde hij al een keer op het hardste rubber.

Red Bull maakte er een productieve derde training van. Zowel Verstappen als Sergio Pérez maakten de nodige kilometers, aanvankelijk op de medium-band. Op het zachtste rubber kwam Pérez niet verder dan de vijfde tijd, op ruim een seconde van Verstappen.

Sainz is normaliter geen bedreiging voor Red Bull dit weekeinde, want hij start na een motorwissel achteraan. Lewis Hamilton (Mercedes) reed de vierde tijd in de laatste testsessie.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop