Sport/Autosport
808798
Autosport

'Triple Crown' ultiem doel Fernando Alonso

Fernando Alonso

Fernando Alonso

LONDEN - Fernando Alonso overweegt om volgend jaar mee te doen aan de 24 Uur van Le Mans. De Spaanse coureur van McLaren ziet de 'Triple Crown', het winnen van de Indianapolis 500, de 24 Uur van Le Mans en het wereldkampioenschap Formule 1, als zijn ultieme doel. ,,Ik wil de beste en meest complete coureur ter wereld worden", aldus Alonso.

Fernando Alonso

Fernando Alonso

Om dat te bereiken, moet je volgens Alonso verschillende races winnen in diverse auto's in meerdere klassen van de autosport. De tweevoudig wereldkampioen in de Formule 1 zei in een live-interview op Instagram dat hij nog twijfelt over de invulling van zijn raceagenda volgend seizoen.

McLaren staat open om Alonso uit te lenen voor Le Mans. ,,Als dat iets is wat hij graag wil, dan zullen wij niet moeilijk doen", aldus teambaas Zak Brown.

Dit jaar deed Alonso niet onverdienstelijk mee aan de Indianapolis 500. De Spanjaard reed aan de leiding toen hij na 180 ronden uitviel met een kapotte motor. ,,In de toekomst wil ik het daar zeker nog een keer proberen."