Nieuws/Sport
809235
Sport

Nieuwkomer Midtsjø vervangt Vejinovic bij AZ

Fredrik Midtsjø

Fredrik Midtsjø

ALKMAAR - De Noorse nieuwkomer Fredrik Midtsjø moet bij AZ het verlies van Marko Vejinovic opvangen.

Fredrik Midtsjø

Fredrik Midtsjø

De 24-jarige middenvelder, in de zomer overgekomen van Rosenborg BK, start zondag in de uitwedstrijd tegen FC Groningen voor het eerst in de basis. Midtsjø mocht tot nu toe alleen als invaller twee keer kort meedoen.

De nieuweling krijgt een kans omdat Vejinovic door een zware knieblessure de rest van dit seizoen is uitgeschakeld. De spelmaker van AZ scheurde de voorste kruisband van zijn rechterknie in de verloren thuiswedstrijd tegen Feyenoord, de club die hem dit seizoen op huurbasis in Alkmaar had gestald.

,,Fredrik heeft kunnen wennen aan de club en het land en mag het nu eindelijk gaan laten zien'', zei trainer John van den Brom. ,,Hij kan een duo vormen met Mats Seuntjens: 'Midts en Mats', noemen we ze op de training.'' AZ mist tegen Groningen de geblesseerde verdediger Rens van Eijden.

Mounir El Hamdaoui traint weliswaar al een aantal weken mee bij zijn oude club, maar de Marokkaanse aanvaller hoeft niet te rekenen op een contract. ,,Dat is geen optie. Ik hoop dat hij snel een club vindt'', aldus Van den Brom.