Nieuws/Sport
809355
Sport

Fortuna blijft bovenaan in eerste periode

Fortuna wint in derby

Fortuna wint in derby

MAASTRICHT - Fortuna Sittard heeft op bezoek bij MVV Maastricht drie punten meegenomen. De Portugese aanvallers Lisandro Semedo en André Vidigal bezorgden Fortuna de winst in de Limburgse derby: 1-2.

Fortuna wint in derby

Fortuna wint in derby

Jonathan Okita zette MVV met een knappe draaibeweging en strakke afronding in de elfde minuut nog op voorsprong. Semedo trok de stand direct weer gelijk. De andere Portugese aanvaller van Fortuna, Vidigal, bracht de bezoekers vlak na rust aan de leiding. Fortuna gaf de voorsprong niet meer uit handen en kreeg via aanvaller Finn Stokkers nog grote kansen op een ruimere winst. Semedo moest in blessuretijd het veld verlaten met zijn tweede gele kaart.

Fortuna deed met de overwinning goede zaken voor de eerste periodetitel. Concurrent NEC pakte thuis eveneens drie punten. RKC Waalwijk werd met 2-0 verslagen.

NEC

NEC was lang vergeefs op zoek naar de eerste treffer. Vlak voor rust was het toch twee keer raak. Sven Braken kopte de 1-0 binnen, waarna Mohamed Rayhi de score verdubbelde.

FC Den Bosch

Ook FC Den Bosch doet nog mee voor de eerste periode. In de Brabantse hoofdstad schoot Sven Blummel de Bosschenaren naar een overwinning op Jong FC Utrecht: 1-0. Telstar kende thuis geen problemen met FC Dordrecht, 3-0. FC Emmen scoorde thuis ook drie keer en won met 3-1 van Jong PSV. FC Oss boekte een knappe overwinning bij SC Cambuur: 1-3.

Stand

Fortuna staat nu bovenaan in de stand van de eerste periode met zestien punten uit zeven wedstrijden. NEC deelt de tweede plek met Jong Ajax (veertien punten), dat maandag in actie komt tegen Almere City FC. Daarachter mogen FC Den Bosch, Telstar en zelfs FC Emmen nog stiekem hopen op de periodetitel.