Sport

Mourinho verbaast Van Gaal op Anfield

Door Van onze Telesportredactie

Louis van Gaal treft zijn opvolger José Mourinho.

Louis van Gaal treft zijn opvolger José Mourinho.

Ziggo Sport

"Opmerkelijk he", zei Louis van Gaal over de ontmoeting die hij voor aanvang van Liverpool - Manchester United in de catacomben van Anfield had met José Mourinho.

Louis van Gaal treft zijn opvolger José Mourinho.

Louis van Gaal treft zijn opvolger José Mourinho.

Ziggo Sport

Van Gaal, als analist voor Ziggo Sport aanwezig in Liverpool, werd anderhalf uur voor de Premier League-kraker bijzonder warm welkom geheten door Mourinho. De Portugese manager van United noemde zijn voorganger 'Mister' en vertelde hem dat hij voor of na de wedstrijd van harte welkom was om langs te komen.

"Het is in principe een heel sympathieke man", aldus Van Gaal over zijn voormalige assistent bij FC Barcelona met wie hij jarenlang een warme band had. "Dat was hij al als assistent, maar ook als tegenstander. Alleen laat hij zich nog weleens gaan voor de media."

"En de manier waarop ik vermoed dat de overgang van hem naar Manchester is gegaan en ik de zak heb gekregen, dat is niet erg chique", erkende Van Gaal.

The Special One

De naam van Mourinho zong, mede dankzij The Special One zelf, in het voorjaar van 2016 al maanden nadrukkelijk rond bij United, terwijl Van Gaal nog aan het roer stond bij de Engelse topclub. De Nederlander won de FA Cup nog, maar werd twee dagen later ontslagen. Vier dagen later tegen Mourinho zijn contract bij United.

Liverpool - Manchester United begint om 13:30 uur is live te volgen via onze uitgebreide widget.

Lees meer over