Sport/Voetbal
811487760
Voetbal

Zieke trainer Henk de Jong krijgt toestemming om werkzaamheden te hervatten bij Cambuur

Henk de Jong

Henk de Jong

LEEUWARDEN - Trainer Henk de Jong gaat weer aan de slag bij SC Cambuur. De 57-jarige coach heeft van zijn artsen toestemming gekregen om weer voorzichtig te beginnen met werken. Bij De Jong werd begin vorige maand een cyste aangetroffen in zijn hoofd.

Henk de Jong

Henk de Jong

„Die cyste is vrij groot en zit vrij diep”, zegt De Jong in een videoboodschap. „Dat was natuurlijk schrikken. De doktoren hebben ernaar gekeken, ik ben bij verschillende ziekenhuizen geweest. Ze hebben geadviseerd om de cyste te laten zitten. Als ik toch weer klachten krijg, kunnen ze daar wat aan doen, zonder een ingrijpende grote operatie.”

De Jong ontbrak in de laatste weken van de eerste seizoenshelft bij Cambuur. Assistent-trainer Pascal Bosschaart nam de taken van de hoofdtrainer over. „Ik mag nu weer rustig gaan opbouwen”, aldus De Jong. „Dat betekent dat ik weer zo nu en dan op de club zal zijn. Rondom de wedstrijden ben ik er gewoon weer bij. Maar ik moet wel opbouwen. Het heeft tijd nodig, dat voel ik. Dat komt ook door de klachten die ik begin december had.”

Interviews

De Jong laat de interviews voorlopig over aan Bosschaart. „Ik zal eraan moeten denken hoe ik mijn leven op dit moment inricht. Ik doe geen lezingen en bijeenkomsten meer en ik zal mijn telefoongebruik toch ook moeten veranderen, want dat kost uren per dag.”

Cambuur staat halverwege het seizoen op de achtste plaats in de Eredivisie. De club uit Leeuwarden hervat de competitie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop