Nieuws/Sport
811535
Sport

Volvo-coureur Catsburg naar podium in Chinees waterballet

Nick Catsburg wordt derde in China.

Nick Catsburg wordt derde in China.

Nick Catsburg heeft na de openingsrace van het WTCC op het nieuwe Chinese circuit Ningbo International Speedpark nu alle podiumplaatsen betreden. Na een tweede plaats in Hongarije en zijn winst in Duitsland eindigde de Volvo S60-fabrieksrijder uit Amersfoort ditmaal op de derde plaats.

Nick Catsburg wordt derde in China.

Nick Catsburg wordt derde in China.

De verraderlijk natte condities noopten de wedstrijdleiding om de race achter de safety car te laten starten. Op de kletsnatte piste, waar aquaplaning op de loer lag, ging voor de tweede maal in dit WTCC-seizoen de winst naar de Argentijnse privateer Esteban Guerrieri met zijn Chevrolet Cruze. Hij troefde na een safety-situatie de Fransman Yann Ehrlacher af die met zijn privé-Lada Vesta aan de leiding lag.

Coronel

Tom Coronel eindigde op een twaalfde plaats nadat zijn Chevrolet Cruze even stilviel toen hij was opgeklommen naar de achtste plaats. Hij had vanaf startplaats P14 geprofiteerd van talloze uitvallers, onder wie de Zweedse Volvo-rijder Thed Björn die een aanvaring kreeg met de Citroën van de Marokkaan Mehdi Bennani.

Ondanks dat hij weer op de baan terugkeerde, kon Björn (die tweede in het FIA World Touring Car Championship staat) geen voordeel halen uit de absentie van WK-leider Tiago Monteiro, die na zijn testcrash vorige maand nog niet fit was. Voor Volvo was het drama compleet, omdat ook Nestor Girolami al vroeg de pits moest opzoeken. De Argentijn staat op pole voor de Hoofdrace.