Sport/Voetbal
814170215
Voetbal

Neres kan bijtekenen bij Ajax

David Neres

David Neres

AMSTERDAM - David Neres (22) kan zijn tot de zomer van 2022 lopende contract bij Ajax laten openbreken, opwaarderen en met één jaar laten verlengen.

David Neres

David Neres

In ruil daarvoor wordt – zoals eerder ook met André Onana en Nicolas Tagliafico is afgesproken – volgende zomer meegedacht bij een eventuele transfer.

De afspraak met het management van de vijfvoudig Braziliaanse international is gemaakt. Maar berichten in de Braziliaanse media dat de contractverlenging al een feit is, zijn voorbarig. Tijdens het gesprek wordt namelijk ook een heel andere optie besproken: een direct vertrek van Neres. Ajax heeft een lucratief bod op de aanvaller ontvangen, maar zijn zaakwaarnemer is daarvan nog niet op de hoogte.

Duidelijk lijkt wel dat Neres – dit jaar of in de zomer van 2020 – het volgende Amsterdamse goudmijntje is. De buitenspeler werd in januari 2017 voor 12 miljoen euro overgenomen van Sao Paulo. Inmiddels is hij daar een veelvoud van waard. In de winter wees Ajax nog een bod op Neres af van ruim 50 miljoen euro uit China.