Nieuws/Sport

Van Bronckhorst kan geen risico nemen met Tapia

Vloek bij Feyenoord

Renato Tapia ligt geblesseerd op de grond.

Renato Tapia ligt geblesseerd op de grond.

Rene Bouwman

Er rust een vloek op de positie van centrale verdediger bij Feyenoord.

Renato Tapia ligt geblesseerd op de grond.

Renato Tapia ligt geblesseerd op de grond.

Rene Bouwman

Sven van Beek was de eerste die bijna anderhalf jaar was uitgeschakeld, Eric Botteghin was nummer twee die dit seizoen afhaakte, Jan-Arie van der Heijden nummer drie en zaterdagavond tegen PEC Zwolle (0-0) verdween Renato Tapia van het toneel.

Zie/lees ook op Telesport.nl: - VIDEO: Alle goals Eredivisie op een rij - VIDEO: 'Ontbrekende schakel Feyenoord speelt in Utrecht' - Legioen emotioneert Sven van Beek

De international van Peru dacht juist dat zijn tijd was gekomen om voor langere tijd de vacature in het centrum van de defensie te vervullen. Tapia was vol ambitie en zag zijn veroverde basisplaats als een heerlijke opstap naar de play-offs begin volgende maand in de kwalificatiestrijd voor het WK. Die interlands met Peru, dat over twee weken een ’gruwelijke’ reis naar Nieuw-Zeeland wacht, zal hij vermoedelijk wel halen.

Sven van Beek bedankt de fans van Feyenoord.

Sven van Beek bedankt de fans van Feyenoord.

ANP Pro Shots

De medische staf van Feyenoord is optimistisch over een snel herstel maar spierblessures in een periode met een bulk aan wedstrijden op het programma blijven moeilijk in te schatten. Met Tapia, die uit het niets in een klap vijf wedstrijden in ruim twee weken moest spelen, kan geen risico worden genomen. Als zijn hamstrings in een zesde duel toch scheuren heeft Feyenoord een groot probleem tot de winterstop. Eén dag voor de Champions League-ontmoeting met Shakhtar Donetsk en zes dagen voor de Klassieker tegen Ajax zijn er dus zorgen.

Een geluk bij een ongeluk is dat uitgerekend Sven van Beek deze week voor het eerst na een monsterlijk lang herstel weer in staat is bijna een hele wedstrijd te spelen. De comeback van de blonde, zelf opgeleide verdediger was het grootste lichtpunt voor Feyenoord in de verder teleurstellend verlopen confrontatie met PEC Zwolle.

Lees hier het hele verhaal over Feyenoord dat maandag in De Telegraaf/Telesport staat.

 

Bekijk meer van