Sport/Schaatsen
815118083
Schaatsen

Tevreden Kramer lonkt naar 10.000 meter

Sven Kramer feliciteert Patrick Roest.

Sven Kramer feliciteert Patrick Roest.

Sven Kramer feliciteert Patrick Roest.

Sven Kramer feliciteert Patrick Roest.

Sven Kramer maakte na zijn geslaagde optreden op de 5000 meter bij de wereldbekerkwalificatie in Thialf een opgeluchte indruk. „Ja, ik ben tevreden, zeker”, liet de drievoudig olympisch schaatskampioen op deze afstand weten bij de NOS. „Gezien de omstandigheden ging het voorspoedig. Ik ben heel blij met mijn herstel.”

Kramer (33) werd drie weken geleden in Inzell door een auto aangereden toen hij op de fiets op weg was naar de training. Hij hield aan de botsing een knieblessure over. Mede daardoor kon de Fries slechts één testrace, vorige week op de 3000 meter, afwerken.

„Ik heb niet of nauwelijks last van die knie gehad. Ik kan nu de wereldbeker in. Zaterdag ga ik nog van start op de 1500 meter en het is mogelijk dat ik zondag ook nog op de 10.000 meter in actie kom. Ik kan nog wel wat wedstrijdritme gebruiken, omdat ik door die knieblessure nog weinig heb kunnen racen.”

Patrick Roest, de tien jaar jongere ploeggenoot van Kramer, reed de beste tijd (6.09,83), op gepaste afstand gevolgd door Jorrit Bergsma (6.14,31) en Kramer (6.15,71).