Sport/Voetbal
816253457
Voetbal

Moeizame zege brengt FC Volendam weer alleen aan kop Keuken Kampioen Divisie

Daryl van Mieghem aan de bal voor FC Volendam.

Daryl van Mieghem aan de bal voor FC Volendam.

Utrecht - FC Volendam staat weer bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd er maandagavond met 0-1 gewonnen door de ploeg van Wim Jonk.

Daryl van Mieghem aan de bal voor FC Volendam.

Daryl van Mieghem aan de bal voor FC Volendam.

Volendam had het vrijdag al ontzettend zwaar op bezoek bij Jong Ajax. Daar ontsnapte het ternauwernood aan een nederlaag (4-4). In de Domstad leek de koploper van de eerste divisie lang op nieuw puntenverlies bij een beloftenploeg af te stevenen. Achraf Douiri dacht daar echter anders over. Acht minuten voor tijd werkte hij de bevrijdende 0-1 binnen voor de bezoekers, die vooral voor rust hun handen aan de gastheren.

Daarmee profiteerde Volendam optimaal van de misstap van FC Emmen. De Drentenaren bleven bij Jong AZ steken op een 0-0 gelijkspel en daardoor is het gat nu vijf verliespunten. Excelsior staat nu tweede met drie punten minder dan de Volendammers.

Zege Jong Ajax

Jong Ajax won net zoals Volendam dankzij een late treffer. Roda JC werd op Sportpark de Toekomst aan de kant geschoven met 2-1. Anass Salah-Eddine had de Amsterdammers tien minuten na rust op voorsprong gezet, waarna Robert Klaasen voor de gelijkmaker tekende. Dylan Vente kreeg vervolgens de kans om de Limburgers op voorsprong te zetten vanaf elf meter, maar hij miste. De winnende viel acht minuten voor tijd aan de andere kant via Amourricho van Axel Dongen.

Er was nog een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie, maar daarin werd niet gescoord. NAC Breda kwam op bezoek bij Jong PSV niet verder dan een 0-0.