Sport/Voetbal
816739970
Voetbal

Memphis Depay spreekt Barcelona-fans toe: ’Dit is letterlijk een droom die uitkomt’

Memphis Depay

Memphis Depay

Memphis Depay maakt deze zomer transfervrij de overstap van Olympique Lyon naar Barcelona. Via de kanalen van zijn nieuwe club spreekt hij de fans alvast toe.

Memphis Depay

Memphis Depay

„Het is eindelijk officieel: ik kom FC Barcelona versterken”, zegt de aanvaller, die momenteel met Oranje actief is op het EK. „Dit is voor mij letterlijk een droom die uitkomt. Ik ben ongelooflijk enthousiast om voor de grootste club ter wereld uit te komen.”

„Ik kan niet wachten om voor een vol stadion te spelen”, vervolgt hij. „De manier waarop de supporters van Barcelona het voetbal beleven en ervaren is bijzonder. Zij houden enorm van het spelletje.”

Tot slot spreekt Depay zijn dank uit richting zijn management, het bestuur van de Catalaanse club en trainer Ronald Koeman. „Ik ben heel blij dat zij eruit gekomen. Nu is het aan mij om alles voor deze club te geven. Ik ben er klaar voor.”

De Boer is blij dat Depay transfer naar Barcelona heeft afgerond

Bondscoach Frank de Boer is blij dat Depay zijn transfer naar FC Barcelona heeft afgerond.

„Het is denk ik wel een opluchting dat die transferperikelen achter de rug zijn”, zei De Boer. „Nu kan hij zich focussen op het EK, misschien heeft hij net dit zetje nodig om te excelleren. En wij hebben een excellerende Memphis nodig om ver te komen. Hij is een speciale speler.”

Depay stak in de eerste duels met Oekraïne en Oostenrijk op het EK nog niet in topvorm. „Ik denk dat hij de eerste is die zeer zelfkritisch is en denkt dat het beter kan dan dit moment”, zei De Boer. „Maar hij laat zich niet van de wijs brengen en is heel zelfverzekerd. Hij weet precies wat hij wil. Dat is zijn kracht. Hij weet zelf wel of hij goed gespeeld heeft of niet. Laten we hopen voor Nederland dat hij het niveau aantikt dat wij in onze gedachten hebben. Wij zijn tevreden over hem nu, maar we weten ook dat het nog beter kan. We moeten ook niet vergeten dat hij tegen Oostenrijk de score opende en een rol in de 2-0 had.”