Sport/Autosport
817273960
Autosport

AlphaTauri bevestigt langer verblijf Pierre Gasly

Pierre Gasly

Pierre Gasly

Pierre Gasly rijdt ook in 2023 voor het Formule 1-team van AlphaTauri. Dat heeft de renstal vrijdag bevestigd, nadat teambaas Franz Tost dat eerder al uitsprak.

Pierre Gasly

Pierre Gasly

Gasly (26) debuteerde in 2017 voor AlphaTauri, dat toen nog Toro Rosso heette. Het seizoen erna kwam hij aanvankelijk uit voor Red Bull, maar vanwege tegenvallende prestaties werd hij na een half jaar alweer teruggezet naar het zusterteam.

De teller bij AlphaTauri staat inmiddels op één overwinning en drie podiumplekken. Gasly is in dienst van Red Bull en stelde na de contractverlenging van Sergio Pérez dat hij nog wel om de tafel wilde met de grote baas Helmut Marko, maar nu is dus definitief dat hij nog zeker een jaar voor AlphaTauri blijft rijden. Pérez ligt tot en met 2024 vast bij Red Bull, Max Verstappen zelfs tot en met 2028.

„Ik zit nu vijf jaar bij het team en ik ben trots op de progressie die we hebben geboekt”, stelt de Franse coureur. „Ik ben blij om bij AlphaTauri te blijven. De nieuwe regels dit jaar hebben voor nieuwe uitdagingen gezorgd en het is een goede basis voor de toekomst, om onze ontwikkeling met het team te kunnen plannen voor de komende achttien maanden.”

Gasly heeft dit seizoen net als vorig jaar Yuki Tsunoda naast zich als teamgenoot. De toekomst van de Japanner is nog ongewis.