Sport/Tennis
819689734
Tennis

Kiki Bertens start in Den Bosch tegen Xinyu Wang, Arantxa Rus treft Xiyu Wang

DEN BOSCH - Kiki Bertens start vrijdag het eerste duel namens Nederland van de Billie Jean King Cup tegen de Chinese Xinyu Wang. Arantxa Rus treft vervolgens Xiyu Wang.

Captain Paul Haarhuis liet woensdag weten dat het nog niet 100 procent zeker is dat Bertens kan beginnen, maar dat de kans wel groot is. „We kijken elke ochtend hoe het er voor staat.” Haarhuis was ook enigzins verbaasd over de keuzes van de Chinezen: ,,Het zijn toch niet de nummers 1 en 2 van China. Maar er zal een reden voor zijn, dat ze beter op gravel spelen of meer vertrouwen hebben.”

Info inwinnen

Bertens speelde nooit eerder tegen de Chinese nummer 146 van de wereldranglijst. De 29-jarige Westlandse is zelf de nummer 11 van de wereld. „De andere meiden hebben haar wel eerder getroffen, dus ik ga bij hen maar wat informatie inwinnen. Maar ik moet toch van mezelf uitgaan.”

Rus treft met Xiyu Wang een tegenstandster waar ze recentelijk drie keer tegen speelde. De 30-jarige Rus, die op de 83e plaats staat van de WTA-ranking, won twee keer en verloor een keer van de Chinese nummer 134. De drie partijen werden op hardcourt gespeeld.

Zaterdag begint Bertens tegen Xiyu Wang en speelt Rus daarna tegen Xinyu Wang. In de afsluitende dubbel nemen Demi Schuurs en Lesley Pattinama-Kerkhove het op tegen Shuai Zhang en Saisai Zheng.