Sport/Voetbal
819931648
Voetbal

Klapper voor Feyenoord: Leeds United zorgt voor recordtransfer Sinisterra

Luis Sinisterra.

Luis Sinisterra.

ROTTERDAM - Luis Sinisterra gaat het record van een uitgaande transfer bij Feyenoord verpulveren. De Colombiaanse vleugelspits wordt door de Engelse Premier League-club Leeds United begeerd en is in verregaande onderhandeling met het bestuur van die club. Tegelijkertijd is ook Everton nog in de race voor de Zuid-Amerikaanse publiekslieveling van Feyenoord.

Luis Sinisterra.

Luis Sinisterra.

Bij Feyenoord wil niemand nog commentaar geven op de ontwikkelingen, maar in het noorden van Engeland is men druk bezig met het rondmaken van de deal. Leeds United heeft Sinisterra al lang op de korrel omdat de club wist dat het Raphina zou gaan verkopen. Die vleugelspits, voor wiens handtekening geknokt wordt door Barcelona en Chelsea, zorgt voor zo’n 70 miljoen aan inkomsten.

Een flink deel van dat bedrag gaat ten goede komen aan het binnenhalen van Sinisterra. Bij Leeds is men zich ervan bewust dat Sinisterra tussen de 20 en 30 miljoen euro zal moeten kosten en het is ondenkbaar dat Feyenoord met 20 miljoen genoegen zal nemen.

Als Everton, dat ook een vleugelspeler kwijtraakt met Richarlison (voor 60 miljoen naar Tottenham Hotspur), er nog overheen klapt kan er helemaal een topprijs uitkomen. Maar op dit moment ziet het er naar uit dat Leeds United de nieuwe club van Sinisterra wordt en Feyenoord de grootste transferklapper gaat maken in de historie.

Sinisterra, gekocht door Martin van Geel, is een absolute hit geworden bij Feyenoord. In het afgelopen seizoen maakte hij in alle competities 23 doelpunten in totaal. Hij werd als jeugdspeler door Feyenoord ontdekt, mede dankzij voortreffelijk speurwerk van scout Steven Aptroot die vooral in Zuid-Amerika goede ontdekkingen deed maar later tot zijn teleurstelling onder het bewind van Frank Arnesen plaats moest maken.

Bij Feyenoord werd hij met een goed plan klaargestoomd voor het eerste elftal, waar hij ook nog eens een zware kruisbandblessure opliep. Dat was behalve voor de voetballer zelf ook een enorme domper voor Dick Advocaat, die een jaar lang geen gebruik van hem kon maken. Mét Sinisterra zou Advocaat in dat jaar veel meer doelpunten en assists in zijn team hebben gehad.

De come-back van de nu 23-jarige speler na die blessure is des te opmerkelijker en tekent zijn doorzettingsvermogen. Sinisterra was cruciaal voor het team in bijna alle Europese wedstrijden. Fysiek gezien is hij met sprongen vooruit gegaan en Arne Slot heeft er met zijn aanvallende stijl aan bijgedragen dat de linksbuiten heeft kunnen excelleren. Slot wist exact hoe hij het allerbeste uit Sinisterra kon halen en dus verdient die ook de credits als Feyenoord in de komende 24 uur een superprijs voor de speler gaan opstrijken.