Sport/EK voetbal
820689489
EK voetbal

Deense voetbalfans gaan in 10e minuut klappen voor Christian Eriksen

Deense fans tijdens Denemarken-Finland

Deense fans tijdens Denemarken-Finland

KOPENHAGEN - De Deense voetbalfans willen donderdag in de 10e minuut van de EK-wedstrijd in Kopenhagen tegen België een steunbetuiging brengen aan Christian Eriksen.

Deense fans tijdens Denemarken-Finland

Deense fans tijdens Denemarken-Finland

Ze hebben via de sociale media opgeroepen om een minuut lang te klappen voor de nummer 10 van de nationale ploeg, die sinds zaterdag in een ziekenhuis vlakbij stadion Parken ligt. Eriksen zakte aan het einde van de eerste helft van de eerste groepswedstrijd op het EK tegen Finland in elkaar en moest op het veld gereanimeerd worden.

Naar omstandigheden gaat het goed met de 29-jarige middenvelder, die dinsdagochtend een boodschap de wereld in stuurde. „Ik ben in orde, gezien de omstandigheden. Ik moet nog wat onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis, maar ik voel me goed. Nu ga ik de jongens van het Deense team de komende wedstrijden aanmoedigen. Speel voor heel Denemarken”, schreef Eriksen bij een foto waarop hij in het ziekenhuisbed een duim opsteekt.

Het duel met België begint om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. De Deense selectie kreeg dinsdag bezoek van kroonprins Frederik, die de spelers moed kwam inpraten. Het incident met Eriksen heeft de voetballers enorm aangegrepen.