Nieuws/Sport
821173906
Sport

Sport kort: Handbalster Smeets van Metz naar Roemenië

In de rubriek Sport Kort besteedt Telesport aandacht aan het dagelijkse nieuws. Deze rubriek wordt gedurende de dag continu ververst met het laatste nieuws en de prestaties van onze landgenoten bij diverse sportevenementen.

Blijf zo altijd op de hoogte van al het sportnieuws. Voor het voetbal-, tennis-, schaats-, autosport-, wieler- en dartnieuws hebben we op onze website speciale pagina’s ingericht, waarop de belangrijkste zaken in deze sporten worden uitgelicht. In deze rubriek Sport Kort komen hoofdzakelijk de overige berichten aan bod.

Handbal: Smeets verkast van Metz naar Boekarest

22.35 uur: International Martine Smeets verruilt de Franse club Metz voor het Roemeense CSM Boekarest. Smeets stond sinds januari onder contract in Frankrijk, maar daar kreeg ze te maken met de regels van het maximum aan buitenlandse speelsters.

Smeet kwam in januari over van het Noorse Molde en tekende bij de Franse club van coach Emmanuel Mayonnade, die tevens bondscoach is van Oranje. Ze werd aangetrokken omdat de Française Manon Houette door een zware blessure lang uit de roulatie was.

In de Franse competitie mogen clubs zes buitenlandse speelsters samenspelen. „Ik zou helaas nummer zeven zijn”, gaf Smeets aan bij Omroep Flevoland. „Daar komt nog bij dat de speelster voor wie ik was gekomen, weer terugkomt na de zomer.”

Svein Arne Hansen

Svein Arne Hansen

Atletiek: voorzitter Europese bond overleden

20.16 uur: Svein Arne Hansen, de voorzitter van de Europese atletiekbond Europe Athletics, is overleden. De Noor werd afgelopen maart getroffen door een beroerte en is daar niet van hersteld. Hansen is 74 jaar oud geworden.

Hansen was sinds april 2015 voorzitter van Europe Athletics. Hij maakte ook deel uit van het bestuur van World Athletics, de wereldatletiekbond. „World Atheltics heeft diep bedroefd vernomen dat voorzitter Svein Arne Hansen van European Athletics zaterdag overleden is op de leeftijd van 74 jaar”, schrijft de bond.

„Vandaag heb ik een van mijn beste vrienden verloren”, reageerde Sebastian Coe, de voorzitter van atletiekfederatie World Athletics. „We kenden elkaar al 43 jaar.”

Tennis: Zverev laat zich verrassen door Petrovic

17.03 uur: De Duitse tennisser Alexander Zverev is slecht begonnen aan de tweede ronde van Adria Tour, het toernooi van Novak Djokovic. De nummer 7 van de wereldranglijst liet zich in het Kroatische Zadar verrassen door Danilo Petrovic: 3-4 (2-7) 3-4 (1-7).

Petrovic is slechts de nummer 158 van de wereld. Zverev stuit zondag nog op de Rus Andrej Roebljov. De tribunes in de kustplaats Zadar zaten net zo vol als vorige week tijdens de eerste ronde van het demonstratietoernooi in Belgrado.

Djokovic kwam op het idee om een eigen toernooi te organiseren omdat het tennisseizoen niet eerder dan 31 juli wordt hervat. De landen in de Balkan zijn ook relatief licht getroffen door het coronavirus. Toch is besloten om volgende week niet naar Montenegro te gaan.

Wielrennen: Boogaard soleert naar zege in Slovenië

11:30 uur: De Nederlandse wielrenster Maaike Boogaard heeft in Slovenië de GP Plastika Virant gewonnen, een criterium dat als een puntenkoers werd verreden. De 21-jarige Noord-Hollandse soleerde naar de winst in het plaatsje dat ten noorden van de Sloveense hoofdstad Ljubljana ligt.

Boogaard was de eerste Nederlandse profwielrenster die een koers reed na de maandenlange onderbreking vanwege de coronacrisis.

De renster uit Zwaag staat onder contract bij de Italiaans-Sloveense wielerploeg Ale-BTC Ljubljana. Boogaard verblijft een groot deel van het jaar in Slovenië. „Het was heerlijk om weer te koersen en ik ben ook erg blij met hoe dat ging. Tijdens de wedstrijd voelde ik me erg sterk en ik merkte gelijk dat ik ondanks alle omstandigheden met corona wel goede progressie heb gemaakt”, zei de Nederlandse, die na de tweede van zes tussensprints samen met een ploeggenote wegreed bij het peloton. Twee rondes voor het einde schudde ze ook haar teamgenote af.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd