Sport/Voetbal
821960079
Voetbal

PEC Zwolle - FC Groningen geschrapt vanwege transferruzie

Alessio da Cruz

Alessio da Cruz

Het oefenduel tussen PEC Zwolle en FC Groningen van komende donderdag is om een wel heel opmerkelijke reden afgelast.

Alessio da Cruz

Alessio da Cruz

Reden van het niet doorgaan van het treffen tussen de twee clubs uit de Eredivisie is de onenigheid tussen beide clubs over de transfer van Alessio Da Cruz, bevestigt een woordvoerder van Zwolle.

FC Groningen presenteerde Da Cruz zaterdag als versterking voor de selectie van trainer Danny Buijs. De 23-jarige Nederlandse aanvaller kwam op huurbasis over van Parma. In eerste instantie leek Zwolle hem binnen te halen, maar op het laatste moment sloeg FC Groningen toe.

"Volgens hen was het niet verstandig om elkaar te treffen vanwege de transferperikelen rondom Alessio"

De club uit Zwolle is daarover niet te spreken. De club vindt het ongepast dat Groningen een speler heeft benaderd die al bijna rond was met een andere club. „FC Groningen heeft duidelijk een erecode geschonden. Ze wisten dat we met hem bezig waren, dat het nagenoeg rond was. Dan ga je zo’n iemand toch niet benaderen?”, vertelde Mike Willems, Technisch manager van PEC Zwolle, aan de Stentor.

Maandag kreeg de clubleiding van FC Groningen bericht van Zwolle dat het oefenduel niet doorgaat. ”Volgens hen was het niet verstandig om elkaar te treffen vanwege de transferperikelen rondom Alessio”, aldus een woordvoerder. De club uit Groningen is nu op zoek naar een andere tegenstander om deze week tegen te oefenen.

Da Cruz zat zondag nog niet bij de selectie toen Groningen van Ajax won (1-0).