Sport/Voetbal
823178341
Voetbal

Feest in Lille: Fans massaal op de been om Sven Botman & co toe te juichen

Met een rit in een open bus door de stad hebben de voetballers van Lille gevierd dat ze voor het eerst in tien jaar kampioen zijn geworden in Frankrijk. De Nederlandse verdediger Sven Botman moest zich maandag eigenlijk in Zeist melden bij Jong Oranje voor de voorbereiding op de knock-outfase van het EK, maar hij kreeg van bondscoach Erwin van de Looi toestemming om het feest in Lille mee te vieren.

De club uit het noorden van Frankrijk won zondagavond met 2-1 bij Angers en verzekerde zich daardoor van de vierde landstitel. Lille onttroonde Paris Saint-Germain, dat 1 punt minder pakte. De 21-jarige Botman was in zijn eerste seizoen bij Lille een vaste waarde centraal achterin. De oud-speler van Ajax en sc Heerenveen miste slechts één competitiewedstrijd.

epa

epa

De spelers van Lille werden tijdens hun busrit door de stad toegejuicht door tienduizenden supporters. Botman plaatste in zijn Instagram Stories wat beelden van de feestvreugde.

Van afstand houden was geen sprake in de mensenmassa. De gezondheidsdiensten in Lille hebben alle fans die zondag en maandag de straat op gingen om het kampioenschap te vieren opgeroepen hun contacten de komende dagen te beperken en zich uit voorzorg te laten testen op het coronavirus.