Sport/Voetbal
824217113
Voetbal

Interesse Trabzonspor in Noorse spits Alexander Sorloth doet zijn social media ontploffen: ’Stop ermee’

Alexander Sorloth

Alexander Sorloth

TRABZON - Meestal zijn voetballers en andere sporters graag populair en krijgen ze steun van fans, maar het kan ook over de schreef gaan. Althans, voor de voormalige FC Midtjylland-ster en voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth in ieder geval wel.

Alexander Sorloth

Alexander Sorloth

Een paar dagen geleden gingen de geruchten dat Trabzonspor interesse zou hebben om de Noorse spits terug te halen, waar hij in het seizoen 2019/20 uitblonk met 33 goals en 11 assists en vervolgens overstapte naar het Duitse RB Leipzig. Het is een comeback die de Turkse fans graag zouden zien, zo blijkt. Dat hebben ze op sociale media en op andere manieren duidelijk aangegeven.

En die overvloed aan social media-berichten is Sørloth een beetje teveel geworden. Dat schrijft de Noor in een bericht op de sociale media Twitter.

,,Hallo Trabzonspor-fans, ik waardeer jullie liefde en steun, maar stop met bellen en berichten sturen. Het maakt mijn leven erg stressvol. Genoeg is genoeg”, laat hij weten.

Vooral ook op Instagram wordt Sørloth gebombardeerd met berichten van Trabzonspor-fans. Zijn laatste bericht heeft meer dan drie miljoen reacties, en veel daarvan zijn van fans die iets schrijven in de trant van ’Come to Trabzonspor’.

De 25-jarige Sørloth, die in het najaar van 2017 voor FC Midtjylland speelde, heeft nog een contract voor vier jaar bij RB Leipzig. In het seizoen 2016/2017 speelde hij voor FC Groningen, maar maakte daar niet per se veel indruk.