Nieuws/Sport
824768398
Sport

NOC*NSF-directeur Hendriks verwacht in mei beslissing over Spelen

Maurits Hendriks

Maurits Hendriks

ARNHEM - Uiterlijk eind mei moet duidelijk zijn of de Olympische Spelen van Tokio kunnen doorgaan. Technisch directeur Maurits Hendriks van sportkoepel NOC*NSF denkt dat het Internationaal Olympisch Comité (IOC) ongeveer twee maanden voor de start van de Spelen een beslissing neemt.

Maurits Hendriks

Maurits Hendriks

Vanwege het coronavirus, dat heel de wereld in z’n greep houdt, is het onzeker of het olympische evenement in Japan kan doorgaan.

„Vanwege alle consequenties komt ergens een moment dat iemand op de knop moet drukken om te beslissen: het gaat door of het gaat niet door”, zei Hendriks op Radio 1. „Wat ik hoor, en dat is niet officieel bevestigd, is dat dát moment zo’n zestig dagen voor de Spelen valt. Dat is wat ik heb begrepen.” De openingsceremonie van het olympische evenement is op 24 juli.

Hendriks denkt dat het kwalificatietraject richting de Spelen, dat volledig is stilgevallen, niet meer wordt hervat. „Dat moment is voorbij. Sporters kunnen niet meer reizen. Ik ben heel erg bang dat het er uiteindelijk op neerkomt dat de beslissingen achter de vergadertafel worden genomen. Dat moet dan gebeuren op basis van de geleverde prestaties in, laten we zeggen, de afgelopen twaalf maanden.”