Sport/Tennis
825189648
Tennis

Bertens blijft jagen op plek bij WTA Finals

Kiki Bertens

Kiki Bertens

PEKING - Kiki Bertens blijft jagen op een plek bij de WTA Finals, die over drie weken beginnen in het Chinese Shenzhen. Na haar pijnlijke uitschakeling tegen Ashleigh Barty (3-6, 6-3 en 6-7) afgelopen zaterdag in de halve finales in Peking maakte ze snel duidelijk dat ze ook komende week in actie komt.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Bertens accepteerde een wildcard van het WTA-toernooi in Linz en is na het afhaken van Petra Kvitova de nummer één van de plaatsingslijst in Oostenrijk. Die beschermde positie leverde de 27-jarige Nederlandse overigens geen ideale loting op. In de eerste ronde wacht direct een confrontatie met Anastasia Pavlyuchenkova. En dat is bepaald geen onbekende voor Bertens. In onderlinge ontmoetingen leidt ze met 5-3. Alleen dit jaar al stond Bertens vier keer op de baan tegenover de sterke Russin.

Vorige maand in Osaka leed de nummer acht van de wereld een ruime nederlaag tegen hardhitter Pavlyuchenkova, maar toen zat ze nog in een flinke dip. In Peking werd duidelijk dat Bertens terug is op hoog niveau. Bertens was na de eerste set eigenlijk de hele tijd beter dan Barty, maar kon ondanks een 5-3 voorsprong in de derde set en een wedstrijdpunt in de tiebreak niet de overwinning over de streep trekken.

Haar optreden in Peking zal Bertens wel het gevoel hebben gegeven dat plaatsing voor de WTA Finals er nog steeds inzit. De beste acht speelsters zijn verzekerd van plaatsing voor het zeer lucratieve en prestigieuze eindejaarstoernooi. Bertens is momenteel de nummer negen in de Race to Shenzhen. Het zou zuur zijn voor de geboren Wateringse als het niet lukt zich te kwalificeren.