Nieuws/Sport
825925
Sport

Woods medisch fit: 'Hij mag weer alles doen'

Tiger Woods

Tiger Woods

NEW YORK - Golfer Tiger Woods mag zich van zijn artsen weer volledig op zijn favoriete sport storten. Het is echter ook de vraag of de winnaar van veertien majors dat ook werkelijk gaat doen.

Tiger Woods

Tiger Woods

,,Hij heeft goed nieuws gekregen'', liet de woordvoerder van Woods weten. ,,Hij mag weer alles doen. Maar Tiger gaat nu alles rustig bekijken. Dat is goed. Hij plant alles op de juiste manier.''

De 41-jarige Woods won zijn laatste grote toernooi in 2008. Hij speelde de afgelopen twee jaar slechts zes toernooien en liet zich maar liefst acht keer aan zijn rug opereren.

Woods vertelde vorige maand dat hij misschien nooit meer terugkeert op topniveau. ,Ik weet na acht operaties niet eens meer hoe het is om honderd procent gezond te zijn'', zei hij.

,,Ik weet ook niet wat de toekomst voor mij in petto heeft. We zullen zien. Ik heb geen haast. Het gaat tijd vergen om er achter te komen wat ik nog kan. Ik train en word sterker. Maar ik heb mijn spieren nog niet voor typische golfacties gebruikt. Het is afwachten hoe ze daarop reageren.''