Sport/Voetbal
826021873
Voetbal

’Ik had dat wel iets anders gedaan’

Van den Brom spreekt goalie aan op interview

FC Utrecht-doelman Maarten Paes

FC Utrecht-doelman Maarten Paes

UTRECHT - FC Utrecht-trainer John van den Brom is blij met de sportieve reactie die zijn jeugdige doelman Maarten Paes heeft getoond na de blooper tegen Vitesse, die de Utrechters de wedstrijd kostte.

FC Utrecht-doelman Maarten Paes

FC Utrecht-doelman Maarten Paes

„Ik was benieuwd hoe zijn reactie in Jong Oranje zou zijn. Daar heeft hij het hartstikke goed gedaan. Hij is heel goed bij ons teruggekomen met twee overwinningen op zak en twee wedstrijden, waarin hij goed heeft gekeept. Tegen Portugal houdt hij Jong Oranje in de wedstrijd. Het is lekker om hem zo terug te krijgen”, aldus Van den Brom, die nog wel even met Paes het ongelukkige moment in Arnhem heeft nabesproken.

„Dan gaat het niet over de fout, maar over hoe hij ermee omgegaan is. Ook het interview dat hij na de wedstrijd heeft gegeven, neem je dan even mee. In de wedstrijd heeft hij het prima opgepakt. Maar goed, het is wel een fout die je maakt. En het is altijd de vraag hoe je dan achteraf moet reageren voor de camera. Dat hebben we met hem besproken.”

FC Utrecht-trainer John van den Brom.

FC Utrecht-trainer John van den Brom.

„Ik had dat wel iets anders gedaan dan hij het heeft gedaan. Ik vind dat je niet kan zeggen dat je trots op jezelf bent dat je de wedstrijd goed hebt uitgespeeld, als je zo’n fout maakt. Dat zeg je als je bij een vierdeklasser speelt en wij spelen wel om iets meer dan dat”, aldus Van den Brom, die tegen PSV de beschikking heeft over een compleet fitte selectie. Joris van Overeem, Justin Lonwijk en spits Adrian Dalmau zijn terug van blessures.