Sport/Tennis
826895
Tennis

Bertens door in Luxemburg

Kiki Bertens

Kiki Bertens

LUXEMBURG - Kiki Bertens heeft de tweede ronde bereikt van het WTA-toernooi in Luxemburg. De beste Nederlandse tennisster rekende in twee sets af met Denisa Allertová uit Tsjechië: 6-4, 7-5.

Kiki Bertens

Kiki Bertens

Een goed serverende Bertens, de nummer dertig van de wereld, voldeed aan de verwachtingen in een slecht bezette hal. Haar tegenstandster staat tachtig plaatsen lager op de mondiale ranglijst.

De als tweede geplaatste Nederlandse liep in de eerste set uit naar een voorsprong van 5-2. In de tweede set kwam ze terug van een achterstand van 3-0. Bertens bereikte vorig jaar de halve finale in Luxemburg. Ze stuit in de tweede ronde op de Duitse Andrea Petkovic, die in drie sets afrekende met Petra Martic uit Kroatië: 6-1, 3-6, 7-6 (5). Petkovic overleefde meerdere wedstrijdpunten.

Bertens heeft geen goede herinneringen aan Petkovic, de huidige nummer 94 van de wereld. De twee tennissters stonden drie keer eerder tegenover elkaar, en telkens stapte Petkovic als winnares van de baan. Dat gebeurde voor het eerst op Roland Garros in 2014. De andere twee nederlagen tegen Petkovic leed Bertens dit jaar. Op het grastoernooi van Rosmalen verloor de Wateringse in juni in drie sets, en begin oktober ging het in de eerste ronde van het China Open in Peking ook mis (6-4, 6-0).