Sport/Autosport
827198124
Autosport

Max Verstappen: alles doen om wereldkampioen te worden

Max Verstappen

Max Verstappen

Kan hij dit jaar voor het eerst wereldkampioen in de Formule 1 worden? Max Verstappen durft het niet zeggen. „Ik hoop het, maar het is zo moeilijk te voorspellen. Eén ding weet ik zeker: we gaan er alles aan doen om ervoor te vechten”, zegt Verstappen in een vooruitblik op de start van het seizoen.

Max Verstappen

Max Verstappen

„Mercedes is het te kloppen team, zij zijn al zo lang zo dominant. Het wordt heel moeilijk om ze te verslaan, maar ik ben ervan overtuigd dat we sterker zijn geworden. Het is een mooie uitdaging om te proberen Mercedes te kloppen”, aldus Verstappen, die vorig jaar in het WK als derde eindigde achter de Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

De 22-jarige coureur van Red Bull is naar eigen zeggen in fysiek opzicht nog beter dan bijna vier maanden geleden, toen hij naar Australië vloog met de gedachte dat het seizoen daar zou beginnen. Vlak voor de eerste training werd de GP in Melbourne echter afgelast als gevolg van de coronacrisis. Na wekenlang thuiszitten, kan Verstappen komend weekeinde in Oostenrijk eindelijk aan het seizoen beginnen.

„Mijn training in de aanloop naar een race was nog nooit zo goed, omdat ik zoveel vrije tijd had. Ik voel me nu nog beter in vorm dan toen ik naar Australië ging”, aldus Verstappen.

Nieuwsbrief Formule 1: ontvang elk raceweekend het laatste Formule 1-nieuws in je inbox.

"Ik denk niet echt aan een hattrick op dit circuit, ik word liever wereldkampioen"

GP Oostenrijk

De Nederlander zegevierde de afgelopen twee jaar op de Red Bull Ring, bij de thuisrace van zijn team. „Ik denk niet echt aan een hattrick op dit circuit, ik word liever wereldkampioen”, aldus Verstappen. „Het belangrijkste is dat we een competitieve auto hebben en dat ik op m’n best presteer.”

De tribunes rond de Red Bull Ring kleurden de afgelopen jaren steeds oranje. Duizenden Nederlandse fans kwamen naar Spielberg om Verstappen aan te moedigen. „Het zal best vreemd zijn dat de tribunes nu leeg blijven en dat er geen oranje leger is. Hopelijk kunnen we er een mooie show van maken voor iedereen die voor de tv zit.”