Sport/Wielrennen
830092970
Wielrennen

Australiër mikt woensdag op eerherstel in vlakke etappe

Het gaat van kwaad tot erger met Caleb Ewan in ’helse Giro’

Het is nog niet de Giro van Caleb Ewan.

Het is nog niet de Giro van Caleb Ewan.

Caleb Ewan schatte op de rustdag z’n kansen om dinsdag de heuvelzone te overleven en te sprinten op fifty-fifty, maar op de eerste hindernis van de tiende Giro-etappe kwam de Australiër al in de problemen en uiteindelijk moest hij het peloton laten rijden op 76 km van de aankomst. Opvallend: z’n ploegmaten van Lotto-Soudal moesten hem niet opwachten.

Het is nog niet de Giro van Caleb Ewan.

Het is nog niet de Giro van Caleb Ewan.

Ewan kwam uiteindelijk als allerlaatste over de streep in Jesi, op ruim 31 minuten van ritwinnaar Biniam Girmay. Vier minuten later en de Pocket Rocket was buiten tijd geweest. Zijn ploegmakker Roger Kluge was bijna twee minuten eerder over de streep gekomen en de bus ruim dertien minuten voor Ewan. Gelukkig krijgt hij vandaag een vlakke etappe en een kans op ritwinst.

„De Giro from Hell blijft voortduren”, aldus de Australische sprinter op Instagram. „Ik moest op zo’n 80 kilometer van de finish afhaken en raakte maar net binnen de tijdslimiet binnen. Sinds mijn crash op de eerste dag blijft mijn Giro bergaf gaan. Een nieuwe sprintkans woensdag, ik hoop alles om te gooien en te winnen.”