Sport/Darts
8311
Darts

Barney helpt Noppie verder in Grand Slam of Darts

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Met dank aan Raymond van Barneveld zit ook Danny Noppert in de knock-outfase van de Grand Slam of Darts. Tegen de Engelsman Nathan Aspinall kwam de Friese darter dinsdagavond met 2-0 achter, maar daarna won Noppie vijf legs op rij. Ondanks zijn zege moest Noppert, die uitkomt voor dartsbond BDOwachten op het resultaat van de laatste partij in groep F waarin Van Barneveld gooide tegen de Oostenrijker Mensur Suljovic. 

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Raymond van Barneveld op archiefbeeld

Met twee overwinningen was Barney, die het toernooi in 2012 won, al vrijwel zeker van een plek in de achtste finales, maar de Hagenees deed wat hij moest doen en won met 5-3. Daarmee kwalificeerde Van Barneveld zich niet alleen als eerste in de groep, maar hielp hij zijn landgenoot ook een ronde verder. Na afloop vertelde van Barneveld voor de camera van RTL 7 dat er eigenlijk maar één ding voor hem telt en dat was winnen. "Ik doe altijd mijn sportieve plicht, maar ik speel voor mezelf. Of Noppert nu doorgaat of Mensur, eerlijk gezegd interesseert het me niets."

Eerder schaarden ook titelverdediger Michael van Gerwen en Benito van de Pas zich bij de laatste zestien. 

 

Danny Noppert

Danny Noppert

Het toernooi in Wolverhampton kent een prijzengeld van circa 460.000 euro. Voor de winnaar ligt een bedrag van ongeveer 115.000 euro klaar.