Sport/Darts
834797459
Darts

Positieve test eigen schuld van ’Mighty Mike’, vindt hij

Wereldkampioen Peter Wright haalt uit naar Michael van Gerwen: ’Ik heb geen medelijden met hem’

Michael Van Gerwen en Peter Wright

Michael Van Gerwen en Peter Wright

ALEXANDRA PALACE - De WK-titeldromen van Michael van Gerwen werden al snel ruw verstoord, toen hij positief testte op het coronavirus. Wereldkampioen Peter Wright heeft echter geen enkel medelijden met de Nederlander, na zijn positieve test.

Michael Van Gerwen en Peter Wright

Michael Van Gerwen en Peter Wright

Mighty Mike bekritiseerde dartsbond PDC hoe ze omgingen met de zelftests en de situatie. Maar Snakebite vindt dat Van Gerwen deze problemen over zichzelf heeft afgeroepen. „Het is duidelijk dat ik geen medelijden met hem heb”, verklaart hij tegenover The Guardian.

De wereldkampioen vervolgt: „Het is balen voor het toernooi en zijn fans, maar iedereen moet wel nadenken over eigen keuzes. Wat, en waar ze wat doen. Als je jezelf niet totaal veilig kan houden, dan moet je echt in de spiegel kijken. Mij is dat wel gelukt en andere spelers ook.”

MVG en Phil Taylor

Wright denkt dat Van Gerwen hier wel van zal leren. „We gaan hem zeker terugzien volgend jaar.” Uiteraard snapt de Schot dat als Van Gerwen er gewoon bij was geweest, de titel veroveren wellicht lastiger was geweest. Wright versloeg in de finale van 2020 overigens Van Gerwen ook. Zes jaar daarvoor ging de Schot in de WK-finale onderuit tegen de Nederlander.

Het ontbreken van Mighty Mike en het pensioen van de beste darter ooit - Phil Taylor - heeft er mede voor gezorgd dat hij de kans kreeg om nu twee WK-titels te pakken, weet hij. „Was ik zo goed geweest als Phil er nog was geweest? Geen idee. En als Michael de vorm had waar we hem van kennen? Ik zou mezelf in de top 5 zetten, maar niet eens in de buurt van MVG en Taylor.”