Sport/Voetbal
834958322
Voetbal

Spanjaard (18) grootste talent op Europese voetbalvelden

Pedri troeft Ajacieden Jurriën Timber en Ryan Gravenberch af

Pedri

Pedri

De Spaanse middenvelder Pedri mag zich het grootste talent op de Europese voetbalvelden noemen. De 18-jarige speler van FC Barcelona won de jaarlijkse Golden Boy-verkiezing van de Italiaanse krant Tuttosport. Pedri volgt de Noorse spits Erling Haaland op, die vorig jaar werd gekozen tot Golden Boy.

Pedri

Pedri

Pedri beleefde afgelopen seizoen onder de inmiddels ontslagen trainer Ronald Koeman zijn grote doorbraak bij Barcelona. De middenvelder, overgekomen van Las Palmas, veroverde vrijwel direct een basisplaats in de hoofdmacht van Barcelona. Pedri werd ook Spaans international en vertegenwoordigde zijn land afgelopen zomer op zowel het EK als de Olympische Spelen.

De Ajacieden Jurriën Timber en Ryan Gravenberch zaten bij de laatste twintig kandidaten in de verkiezing van grootste talent van Europa, maar de prijs ging zoals verwacht met een ruime meerderheid van de stemmen naar Pedri.

Rafael van der Vaart was in 2003 de eerste winnaar van de Golden Boy-award. Na hem kregen onder anderen Wayne Rooney, Lionel Messi, Paul Pogba, Kylian Mbappé en Matthijs de Ligt (in 2018) de prijs.