Sport/Tennis
835118674
Tennis

Roger Federer: ’Ik had het moeilijk gevonden’

Roger Federer tijdens een training.

Roger Federer tijdens een training.

Het ATP-toernooi van Genève krijgt komende week extra uitstraling omdat de mondaine Zwitserse plaats het toneel is van de rentree van Roger Federer op gravel. De 39-jarige tennislegende sprak vrijdagmiddag met de toegestroomde media.

Roger Federer tijdens een training.

Roger Federer tijdens een training.

Federer, die twee jaar geleden voor het laatst op gemalen baksteen speelde, vertelde dat hij al gevaccineerd is tegen het coronavirus. „Zeker, dat is gebeurd met Pfizer. Ik ben er blij om met alle trips die ik maak. Ik heb het vooral voor anderen gedaan. Je wil het virus niet doorgeven. Je moet voorzichtig zijn.”

Federer is van mening dat sporters die gaan deelnemen aan de Olympische Spelen duidelijkheid nodig hebben over het doorgaan van de Spelen. Volgens de Zwitserse tennisser, die zelf ook van de partij is in Tokio, heerst er nog veel onzekerheid.

„Het is moeilijk, want we horen niet veel. Dat laat mij doen geloven dat de Spelen doorgaan, ondanks dat ik heb vernomen dat veel mensen in Tokio tegen de Spelen zijn”, zei Federer voor de camera van televisiezender Léman Bleu.

„Ik zou graag willen deelnemen en een medaille pakken voor Zwitserland, dat zou me erg trots maken. Maar als het niet doorgaat door de situatie, dan ben ik de eerste die dat begrijpt. Maar wat ik denk is dat de atleten een beslissing nodig hebben: gaat het door of niet?”

Federer deed in maart mee in Doha, maar na twee wedstrijden is het volgende week na twee maanden pas weer tijd voor zijn volgende toernooi. Roland Garros is het volgende doel, Wimbledon en de Olympische Spelen staan ook op zijn programma. „Ik heb heb veel gespeeld de afgelopen weken. Het gaat goed. Mijn knie reageert goed, maar dat kan anders zijn in wedstrijden. Laten we kijken hoe het dan verloopt.”

Federer zei niet verbaasd te zijn over het afgelopen tennisjaar, dat hij na zijn halvefinaleplek op de Australian Open vanaf de zijlijn moest bekijken door twee knieoperaties. „Rafa (Nadal, red.) won Roland Garros en Novak (Djokovic, red.) is nog steeds de nummer één. En credits voor de jonge gasten zoals Tsitsipas, Medvedev en Roeblev, die zich hebben verbeterd. Ik had het moeilijk gevonden op hun leeftijd, zonder publiek.”

De als eerste geplaatste Federer heeft een bye in de eerste ronde in Genève en stuit daarna op Jordan Thompson uit Australië of de Spanjaard Pablo Andujar.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo