Nieuws/Sport
837557
Sport

Van Bronckhorst: 'Keuzes niet onverantwoord'

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

Nicolai Jørgensen maakte afgelopen zaterdag zijn eerste minuten weer voor Feyenoord na ruim een maand blessureleed, maar trainer Giovanni van Bronckhorst acht hem fit genoeg om tegen Shakhtar Donetsk vanaf het begin te spelen.

Giovanni van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst

"Het is logischer om met Jørgensen te beginnen dan hem pas later te brengen", verklaarde Van Bronckhorst tegenover Veronica. "We zitten ten slotte in de situatie dat we moeten winnen. We hebben geen onverantwoorde keuzes gemaakt door deze spelers op te stellen", aldus de coach.

Risico

Naast Jørgensen verschijnt ook Bart Nieuwkoop namelijk aan de aftrap bij Feyenoord. "Hij is geen risico", zegt Van Bronckhorst. "We hebben gekeken naar wat Bart getraind en gespeeld heeft, en dat ziet er goed uit."

Jens Toornstra zit op de bank, terwijl Sofyan Amrabat op het middenveld speelt. "Dat is vooral om de aanvallende impulsen van Shakhtar te stoppen", verduidelijkt Van Bronckhorst, die zegt nog niet bezig te zijn met de topper tegen Ajax van zondag. "De topwedstrijden komen heel snel achter elkaar, maar dat is ook de situatie waarin we willen zitten."

Volg hier het Champions League-duel tussen Feyenoord en Shakhtar Donetsk van minuut tot minuut via onze uitgebreide livewidget.