Nieuws/Sport
837601676
Sport

BMX’ster Merel Smulders pakt brons op WK, goud voor Stancil

BMX’ster Merel Smulders heeft brons veroverd bij de WK in Nantes. De 24-jarige Smulders, die vorig jaar ook al brons won op de Olympische Spelen in Tokio, eindigde als derde achter winnares Felicia Stancil uit de Verenigde Staten en de Zwitserse Zoé Claessens.

Drie Nederlandse BMX’sters hadden zich geplaatst voor de finale. Naast Merel Smulders waren dat haar zus Laura en Manon Veenstra. Alleen Merel Smulders zat er in de eerste bocht goed bij vooraan, maar moest Stancil voor laten gaan. Laura Smulders en Veenstra zaten in de drukte en kwamen daaruit niet meer weg. Veenstra werd zesde, de oudste van de zussen Smulders zevende.

Titelverdedigster en olympisch kampioene Bethany Shriever uit Groot-Brittannië werd in de halve finale uitgeschakeld.

Drie medailles

Nederland sluit het WK BMX in Nantes af met drie medailles. Naast het brons voor Merel Smulders won Julian Bijsterbosch goud bij de junioren voor zijn landgenoot Jaymio Brink, die het zilver opeiste.

Kimmann

Bij de mannen haalde Niek Kimmann de finale niet. De regerend olympisch kampioen vloog er in de halve finales uit. De 26-jarige titelverdediger eindigde als zevende in zijn halve finale, waar een plek bij de eerste vier noodzakelijk was om de finale te bereiken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop