Nieuws/Sport
837980
Sport

Van Beek: 'Prima wedstrijd, maar weer niks'

Feyenoord-verdediger Sven van Beek.

Feyenoord-verdediger Sven van Beek.

Sven van Beek vond dat Feyenoord zich dinsdagavond goed had verweerd tegen Shakhtar Donetsk. Toch stond zijn ploeg uiteindelijk opnieuw met lege handen na een Champions League-duel (1-2). "We hebben een prima wedstrijd gespeeld, maar je hebt weer niks.”

Feyenoord-verdediger Sven van Beek.

Feyenoord-verdediger Sven van Beek.

“Als kleine jongen heb ik ervan gedroomd op dit podium te mogen spelen. Vandaag was de tweede keer, nu in de basis. Dat is wel speciaal", aldus de verdediger in gesprek met Ziggo Sport. “Je begint heel goed, je zet goed druk en komt op voorsprong. Maar volgens mij hebben zij twee kansen gehad en ging hij er twee keer in."

“We gaan met drie achterin spelen, er komt een extra spits (Michiel Kramer, red.) bij", keek Van Beek terug. "Die probeer je te zoeken en dan moet je geluk hebben dat hij precies goed valt. Aan het eind kregen we nog een goede kans, maar hij gaat er weer niet in."

De 23-jarige Feyenoorder was maar liefst zeventien maanden uit de roulatie vanwege blessureleed en maakte onlangs zijn langverwachte rentree. Is hij na 77 minuten spelen tegen Shakhtar voldoende fit om zondag te starten tegen Ajax? "Ik wil gewoon spelen, maar het moet wel goed zijn in het lichaam. Dat zullen we wel zien, na deze wedstrijd."