Sport/WK voetbal
838008664
WK voetbal

Statistieken: Sensationeel Japan verslaat Duitsland, Spanje haalt uit, België zwijnt

De Duitsers druipen af.

De Duitsers druipen af.

Voor volgers van het Nederlandse voetbal kwamen er woensdag veel oude bekenden in actie op het WK. Het toernooi begon namelijk voor België. Onze zuiderburen wisten met zeer veel moeite en de nodige fortuin Canada te verslaan (1-0). Ook Duitsland begon woensdag aan het eindtoernooi, maar kreeg een gigantische domper te verwerken. Japan stuntte en boekte een overwinning op de Duitsers: 2-1. Spanje is daarentegen uitstekend begonnen. De wereldkampioen van 2010 had geen kind aan Costa Rica: 7-0. Eerder op de dag speelden Marokko en Kroatië doelpuntloos gelijk.

De Duitsers druipen af.

De Duitsers druipen af.

België - Canada

België is het WK 2022 begonnen met een zege, maar het was allerminst overtuigend wat de nummer twee van de FIFA-ranking op de mat legde. Tegen Canada, de nummer 41 op diezelfde lijst, hadden de stroef combinerende en slordige Rode Duivels het ongekend moeilijk.

De Noord-Amerikanen hadden het betere van het spel, maar beten uiteindelijk toch in het stof: 1-0.

Duitsland - Japan

Japan heeft op het WK voetbal voor een verrassing gezorgd door titelkandidaat Duitsland te verslaan. De Aziatische ploeg draaide in het laatste kwartier een 0-1-achterstand om in een 2-1-overwinning.

Ilkay Gündogan had Duitsland na een half uur vanaf de strafschopstip op voorsprong geschoten. Invaller Ritsu Doan, die in het verleden voor FC Groningen en PSV speelde, maakte een kwartier voor tijd gelijk, 1-1. Takuma Asano bezorgde Japan zeven minuten voor tijd de zege door op fraaie wijze de 2-1 te maken.

Spanje - Costa Rica

Spanje is het WK voetbal voortvarend begonnen. De wereldkampioen van 2010, de afgelopen twee WK’s geen schim van die succesploeg, versloeg in de eerste groepswedstrijd Costa Rica met 7-0.

Spanje leidde bij rust met 3-0 door doelpunten van Dani Olmo, Marco Asensio en Ferran Torres. Die laatste maakte er kort na rust 4-0 van waarna Gavi en de invallers Carlos Soler en Álvaro Morata voor de voor Costa Rica ontluisterende eindstand zorgden.

Marokko - Kroatië

Marokko heeft op het WK knap een punt uit het vuur gesleept tegen Kroatië tijdens het eerste duel in groep F. De Noord-Afrikanen hadden het grote delen van de wedstrijd zwaar, maar gaven tegelijkertijd weinig weg: 0-0.