Sport/Autosport
838362529
Autosport

McLaren terug bij Mercedes voor motoren

Lando Norris in zijn McLaren.

Lando Norris in zijn McLaren.

LONDEN - Het Formule 1-team van McLaren gaat vanaf 2021 weer rijden met Mercedes-motoren. Het Formule 1 team en Mercedes-Benz hebben zaterdag bekendgemaakt dat hiervoor een overeenkomst is getekend.

Lando Norris in zijn McLaren.

Lando Norris in zijn McLaren.

McLaren, dat sinds vorig jaar Renault-motoren gebruikt, heeft een deal met Mercedes tot ten minste het einde van 2024. Tussen 1995 en 2014 reed McLaren ook al met Mercedes-motoren. In de periode pakte ze drie wereldtitels: Mika Häkkinen (2) en Lewis Hamilton (1). Het team maakte daarna drie jaar gebruik van Honda-motoren.

Volgens de BBC berust de keus voor Mercedes op twee belangrijke factoren. De Mercedes-motor is sterker dan die van Renault sinds de introductie van de turbo-hybride motoren in 2014 en Mercedes is goedkoper.

McLaren en Mercedes hebben de autosportfederatie FIA op de hoogte gebracht van de verandering. „Deze overeenkomst is een belangrijke stap in ons langetermijnplan om weer succesvol te zijn in de Formule 1”, zegt topman Zak Brown van McLaren. „Mercedes is de graadmeter, als team en als krachtbron, dus is het logisch dat we met Mercedes een samenwerking aangaan.”

„Het seizoen 2021 wordt een belangrijk jaar voor ons waarin we ons terug gaan vechten aan de top”, zegt teambaas Andreas Seidl van McLaren. „Het is nodig dat we de belangrijkste elementen in orde hebben om ons voor te bereiken op dit nieuwe tijdperk in de sport. We kijken uit naar onze samenwerking met Mercedes.”

„We hebben een gemeenschappelijke historie”, zegt directeur Andy Cowell van Mercedes. „We kijken ernaar uit om weer samen succes te behalen in de toekomst.”

Als team won McLaren-Mercedes drie wereldtitels (1998 en 1999 met Mika Häkkinen en in 2008 met Lewis Hamilton) en een titel bij de constructeurs (in 1998).

Mercedes levert motoren aan zowel het fabrieksteam van wereldkampioen Lewis Hamilton als Racing Point en Williams

McLaren, met Carlos Sainz en Lando Norris als coureurs, staat vierde in het klassement van de constructeurs achter Mercedes, Ferrari en Red Bull. Er staan nog zes races op de kalender.