Sport/Wielrennen
840296730
Wielrennen

Wielrenner Mark Cavendish terug op oude nest

Mark Cavendish

Mark Cavendish

Wielrenner Mark Cavendish gaat toch nog een jaar door. De 35-jarige Brit doet dat in dienst van Deceuninck - Quick-Step, de Belgische ploeg waarvoor hij tussen 2013 en 2015 ook al reed. Cavendish boekte in die periode 44 overwinningen.

Mark Cavendish

Mark Cavendish

De wereldkampioen op de weg van 2011 zinspeelde in oktober over het einde van zijn carrière. Hij had op dat moment nog geen ploeg voor 2021 en zei na Gent-Wevelgem met tranen in zijn ogen dat hij misschien wel zijn laatste wedstrijd had gereden. Cavendish behaalde de laatste jaren mede door blessures weinig aansprekende resultaten meer. Zijn laatste overwinning dateert van begin 2018. De sprinter reed dit jaar voor Bahrain-McLaren.

„Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben dat ik terugkeer bij Deceuninck - Quick-Step”, zei ’Cav’. „Dit voelt voor mij als thuiskomen.” De Brit heeft 48 overwinningen in de drie grote rondes op zijn naam staan. Hij boekte dertig ritzeges in de Tour de France. Alleen de Belg Eddy Merckx won meer etappes (34).

„We delen prachtige herinneringen met Mark”, zegt teambaas Patrick Lefevere. „In zijn drie jaar bij ons heeft hij niet alleen vele overwinningen geboekt, maar hij liet ook zien wat voor betrokken teamspeler hij is. We zijn heel blij dat Mark terugkeert in onze familie. Hij is een leider en brengt enorm veel ervaring met zich mee die hij kan delen met onze jonge renners. Maar we hebben er ook vertrouwen in dat hij zelf nog iets kan geven aan het team.” Cavendish wordt ploeggenoot van onder anderen de Nederlandse sprinter Fabio Jakobsen, die herstellende is van de zware verwondingen die hij opliep bij een val in de Ronde van Polen.