Sport/Tennis
841469858
Tennis

Pattinama-Kerkhove plaatst zich ook

Griekspoor naar hoofdtoernooi Wimbledon, Van de Zandschulp ’lucky loser’

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

LONDEN - Botic van de Zandschulp mag toch deelnemen aan het hoofdtoernooi van Wimbledon. De organisatie liet weten dat de Nederlander als een zogenoemde lucky loser is geplaatst. Eerder op de dag verloor hij in de derde kwalificatieronde in vier sets van de Argentijn Marco Trungelliti, 3-6 6-4 6-7 (5) 5-7. Nederland neemt nu met vijf spelers deel aan het enkelspel.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Er kwam een plaatsje vrij door de afmelding van Dominic Thiem. De 27-jarige Oostenrijker heeft te veel last nog van een blessure aan een pols. Hij gaf daardoor onlangs ook op bij het toernooi van Mallorca. Het herstel vergt vermoedelijk een week of vijf. Thiem, nummer 5 van de wereld, had eerder al aangegeven niet naar de Olympische Spelen in Tokio te gaan.

Tallon Griekspoor bereikte ook het hoofdtoernooi. In de derde ronde van de kwalificaties won hij in vijf sets van de 18-jarige Brit Arthur Fery: 4-6 3-6 7-6 (5) 7-6 (5) 6-2. Griekspoor was als achtste geplaatst in de kwalificaties. De 24-jarige speler kreeg in de eerste twee sets geen kans om Fery te breken, maar herstelde zich daarna, onder meer via twee gewonnen tiebreaks. De beslissende set won hij afgetekend. Zowel Griekspoor als Van de Zandschulp debuteert in het hoofdschema.

Lesley Pattinama-Kerkhove drong eveneens door tot het hoofdtoernooi. De 29-jarige speelster versloeg in drie sets de Duitse Jule Niemeier. Vooral in de beslissende set had ze daar even de tijd voor nodig, 6-4 2-6 9-7. Pattinama-Kerkhove speelde een keer eerder op Wimbledon. Kiki Bertens is rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi van Wimbledon.

Aranxta Rus doet ook mee aan Wimbledon, zij was automatisch al geplaatst.