Nieuws/Sport
843082082
Sport

Maurits Hendriks zwaait na Winterspelen van Peking af als technisch directeur NOC*NSF

Maurits Hendriks

Maurits Hendriks

AMSTERDAM - Maurits Hendriks zwaait na de Olympische Winterspelen van 2022 af als technisch directeur van NOC*NSF.

Maurits Hendriks

Maurits Hendriks

„Straks in 2022, wordt het na twaalfenhalf jaar tijd voor mij om een nieuw pad in te slaan en het stokje over te dragen.” Zo licht Hendriks zijn besluit toe om na afloop van de Spelen van Peking in 2022 te stoppen.

„Natuurlijk, ik geniet iedere dag opnieuw van mijn baan als technisch directeur”, aldus Hendriks. „Ik werk erg graag met al die zeer toegewijde sporters van TeamNL en hun begeleiders. Topsport betekent scherpe keuzes maken, dat geldt ook voor mij en voor mijn functie. Ik heb geleerd dat innovatie en ontwikkeling bij topsport centraal moeten staan. Het wordt straks na bijna dertien jaar tijd dat ik mijn focus verleg en het stokje aan een ander overdraag.”

Hendriks vervolgt: „Het is een grote uitdaging om de sport met zijn allen door de coronacrisis heen te leiden, ook internationaal. Wij gaan in deze complexe tijd bovendien met TeamNL naar Tokio, Vuokatti en Peking. En dan zijn er nog al die andere internationale sportevenementen waar de Nederlandse topsporters hun dromen waar willen maken. En waar wij maximaal aan willen bijdragen.”

’Mooie kansen’

Gerard Dielessen, algemeen directeur NOC*NSF: „Het is altijd goed voor jezelf en voor de organisatie waar je voor werkt dat je nadenkt over waar jouw horizon ligt. Ik weet zeker dat NOC*NSF en TeamNL Maurits Hendriks na dit jaar gaan missen. Maar ik ben het ook met hem eens dat er na zijn vertrek mooie kansen liggen om ook dan ons werk weer van nieuwe impulsen te voorzien. Ik kijk er nu vooral naar uit om het voor ons liggende, uitdagende jaar nog volop van de inzet en ervaring van Maurits te profiteren.”