Sport/Voetbal
847940303
Voetbal

De Boer met Atlanta United door in play-offs

Frank de Boer doet het prima.

Frank de Boer doet het prima.

Frank de Boer heeft met Atlanta United de tweede ronde bereikt van de play-offs in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS.

Frank de Boer doet het prima.

Frank de Boer doet het prima.

De regerend kampioen versloeg New England Revolution met 1-0, dankzij een doelpunt in de 70e minuut van Franco Escobar. De Argentijnse rechtsback werd met een steekpass gelanceerd door zijn landgenoot Ezequiel Barco. In plaats van de bal voor te geven op topschutter Josef Martinez schoot Escobar hoog en hard in de korte hoek binnen.

In de blessuretijd ontsnapte het elftal van De Boer tot twee keer toe aan de gelijkmaker. Aanvoerder Michael Parkhurst moest met een ogenschijnlijk zware schouderblessure van het veld.

Atlanta United was in de reguliere competitie op de tweede plaats geëindigd in de Eastern Conference, achter New York City FC. Die club plaatste zich daardoor direct voor de tweede ronde van de play-offs.

De ploeg van De Boer gaat het nu opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Philadelphia Union en New York Red Bulls. De winnaars van de Eastern en Western Conference treffen elkaar in de grote finale van de MLS, op 10 november.